De winnaars van de singer songwriter contest op Woodstock en Blues in Zyfflich!

Benjamin de Groot

 Tijdens de Singersongwriters Contest 2019 biedt ‘Blues in Zyfflich’ een podium aan aanstormend talent uit de Euregio. Tijdens deze kwalitatief hoogstaande editie,  werd het aanwezige publiek gegrepen door de jonge, maar bovenal bescheiden muzikant Benjamin de Groot.

Deze 18-jarige muzikant woont in Doetinchem, Gelderland en wist vanaf zijn elfde levensjaar dat hij muzikant zou worden. Momenteel volgt hij een opleiding waar hij geschoold wordt tot artiest en muzikant in Arnhem.

Wat kun je verwachten? Een bijna breekbaar figuur maakt evenzo fragiele songs die hij uit zijn jonge leven put. Zij stem doet ons denken aan Damien Rice in zijn jonge jaren. Zelf wil Benjamin de komende tijd zoveel mogelijk optreden om ervaring op te doen. Hierbij presenteren we het Woodstock publiek een zanger die ons met zijn verhalen mee zal nemen naar hogere sferen…

 

Joan Ellen 

Jaarlijks organiseert ‘Blues in Zyfflich’ een muzikale wedstrijd om muzikanten uit de  Euregio een podium te bieden. Tijdens deze singer songwriters contest viel de energieke verschijning  van Joan Ellen op bij het aanwezige publiek. Er werd dan ook luid en lang geklapt voor deze winnaar toen het publiek gevraagd werd letterlijk een stem uit te brengen. De jury nam dit advies van harte over. Deze Nijmeegse singersongwriter bouwt al zo’n  vijftien jaar aan haar muzikale carrière. Aanvankelijk in verschillende bands en projecten, maar tijdens het contest stond ze in haar eentje op het podium. Ze wist met haar performance het publiek moeiteloos mee te nemen. Zelf schrijft Joan Ellen op haar facebook pagina dat haar solo performance naar meer smaakt. Als festival organisatie werken we daar graag aan mee. Daarom zal Joan Ellen te zien en horen zijn op het buitenpodium bij aanvang van Blues in Zyfflich. Dat is prettige start van het festival en een aangenaam binnenkomen!

 Benjamin de Groot

Während des Singersongwriters Contest 2019 bietet “Blues in Zyfflich” eine Bühne für Nachwuchstalente aus der Euregio. Das Publikum war während dieser hochwertigen Ausgabe vom jungen, aber vor allem bescheidenen Musiker Benjamin de Groot fasziniert.

Der 18-jährige Musiker lebt in Doetinchem, Gelderland, und wusste bereits im Alter von 11 Jahren, dass er Musiker werden würde. Zurzeit absolviert er einen Kurs, in dem er in Arnheim als Künstler und Musiker ausgebildet wird.

Was kannst du erwarten? Eine fast fragile Figur macht auch fragile Songs, die er aus seinem jungen Leben zieht. Seine Stimme erinnert an Damien Rice in seinen jungen Jahren. Benjamin selbst will in der kommenden Zeit so viel wie möglich handeln, um Erfahrungen zu sammeln. Hiermit präsentieren wir dem Woodstock-Publikum einen Sänger, der uns mit seinen Geschichten in höhere Sphären führt …

Joan Ellen

“Blues in Zyfflich” veranstaltet jedes Jahr einen Musikwettbewerb, um Musikern aus der Euregio eine Bühne zu bieten. Bei diesem Singer-Songwriter-Wettbewerb fiel der energetische Auftritt von Joan Ellen auf das Publikum. Es gab ein lautes und langes Klatschen für diesen Gewinner, als das Publikum gebeten wurde, eine Stimme abzugeben. Die Jury hat diesen Rat an Bord genommen. Die Sängerin und Songwriterin aus Nijmegen baut seit rund 15 Jahren ihre musikalische Karriere auf. Anfangs in verschiedenen Bands und Projekten, aber während des Wettbewerbs stand sie alleine auf der Bühne. Mit ihrer Performance nahm sie mühelos das Publikum mit. Joan Ellen schreibt auf ihrer Facebook-Seite, dass ihre Solo-Performance besser schmeckt. Als Festivalorganisation tragen wir gerne dazu bei. Deshalb wird Joan Ellen zu Beginn des Blues in Zyfflich auf der Freiluftbühne gesehen und gehört. Das ist ein angenehmer Start in das Festival und eine angenehme Ankunft!